Applicatiebeheerder


 

Met IT en Laboratoria kennis als “spin in het web” aan de slag in een dynamische omgeving met kansen en uitdagingen? Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kan het. Ons applicatielandschap en proces-ondersteunende systemen zijn sterk in ontwikkeling. En dat biedt jou volop kansen om te innoveren en jouw horizon te verbreden.

Het team beheer en onderhoud van de afdeling informatiemanagement, wat binnen de directie Interne Organisatie valt, beheert en onderhoudt een deel van het interne applicatielandschap. Dit doen we vanuit verschillende clusters. Als applicatie beheerder word je een belangrijk aanspreekpunt van het cluster Lab waarbinnen een scala aan proces-ondersteunende systemen t.a.v. labprocessen worden beheerd, onderhouden en ontwikkeld.

Dit cluster, waar op een agile manier, beheer, configuratie en ontwikkeling samenkomen, is sterk in beweging. Er vallen drie verschillende labs (in Wageningen, Zwijndrecht en Groningen) onder en er is sprake van grootschalige vernieuwing van LIMS systemen. De komende twee jaar zal een implementatie van een nieuw LIMS-systeem gaan plaats vinden. Binnen dit project zal deze beheerfunctie een belangrijke rol vervullen. Je werkt nauw samen met andere IT-specialisten en de business om de gebruikerservaring en de bedrijfsprocessen te verbeteren.

Voor deze uitdaging zijn we op zoek naar iemand die hier actief in wil participeren maar ook in staat is om gestructureerd de processen die nodig zijn bij een professionaliseer beheer, vorm te geven en uit te voeren.

Waar ga je doen?

  • Je wordt aanspreekpunt van Labsystemen vanuit de verschillende laboratoria.
  • Verzorgen van updates en upgrades van applicaties en het coördineren van deze activiteiten met andere IT-specialisten.
  • Het participeren in innovatietrajecten om de labsystemen op het gewenste niveau te krijgen.
  • Het samen met gebruikers configureren van nieuwe functionaliteiten.
  • Het monitoren van systemen en processen.
  • Het oplossen van storingen.
  • Maar ook het opstellen van handleidingen.

Naast de inhoudelijke uitdagingen die we je bieden, vinden we het belangrijk dat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven. De NVWA hanteert het FLEX-principe. Hierdoor kun je in overleg een deel van je werk vanuit huis of een andere locatie uitvoeren.

Spreekt dit je aan en voldoe je aan de functie eisen of denk je hier naar toe te kunnen groeien? Neem dan contact met ons op en reageer op deze vacature.

Bekijk je deze vacature via een jobboard? Ga dan voor meer informatie over de sluitingsdatum en contactpersonen naar: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures?werkgever=50083 of klik op de link van de werkgever

Functie-eisen

Je bent een verbindende persoonlijkheid, die goed in teamverband kan werken. Daarnaast beschik je over
sociale en communicatieve vaardigheden om met verschillende stakeholders om te gaan. Je bent flexibel,
creatief en klantgericht en je kan secuur werken, waarbij het totaal wordt overzien. Tenslotte vind je het
leuk om jezelf te blijven ontwikkelen.

Daarnaast heb je:

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als (functioneel) applicatie beheerder bij voorkeur in een soortgelijke omgeving.
  • Je hebt kennis van scrum/agile werken in een DevOps omgeving.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift.
  • Kennis en ervaring met Laboratoria Informatie systemen is een pré.
  • Ervaring met het werken voor overheden en in het bijzonder inspectiediensten is een pré.
  • SQL kennis is een pré.
  • Ervaring met het gebruik van HTML en XML is een pré.
  • Je hebt kennis van BiSL/ASL processen is een pré.

Competenties

  • Organisatiesensitiviteit
  • Analyseren
  • Overtuigingskracht
  • Netwerken
  • Omgevingsbewustzijn

Arbeidsvoorwaarden

    Salarisniveau
    schaal 10
    Maandsalaris
    Min €3.045 – Max. €4.848 (bruto)
    Dienstverband
    Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
    Minimaal aantal uren per week
    32
    Maximaal aantal uren per week
    36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

  • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
  • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
  • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
  • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
  • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s.
  • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
  • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
  • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
  • Betreft de vacature in eerste instantie een functie voor bepaalde tijd, dan wordt deze vacature niet opnieuw opengesteld als deze functie vast ingebed kan worden in de organisatie en de (in eerste instantie) tijdelijke vacature vervuld werd door een interne medewerker met een vast dienstverband.
  • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
  • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
  • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Meer over de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

De afdeling Informatie Management (IM) is onderdeel van de directie Interne Organisatie en bestaat uit ongeveer 120 interne medewerkers, die verdeeld zijn over zes teams. Naast de interne medewerkers is er een flexibele schil van externe medewerkers die op verschillende onderdelen ondersteuning verlenen.

De teams Beheer en Onderhoud 1, 2 en 3 richten zich op het beheer en de doorontwikkeling van het volledige applicatielandschap van de NVWA.
Het team Business Intelligence draagt zorg voor de BI-informatie in brede zin.
Het team Operationeel Support is verantwoordelijk voor de kantoorautomatisering, mobiele infra en werkplekken.
Het team AAPO (Architectuur, Analyse, Projecten en Ondersteuning) is verantwoordelijk voor system- en solution architectuur, informatieanalyse, de project begeleiding (d.m.v. programma managers, projectleiders en scrummasters) en geeft invulling aan het bedrijfsbureau dat zorg draagt voor de ICT inkoop, dienstverlening en leveranciersmanagement.

De afdeling kenmerkt zich door een informele sfeer waar veel ruimte is voor een eigen invulling van het uitvoeren van de werkzaamheden. Samenwerking en collegialiteit zijn kernbegrippen.

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

We vinden het in Nederland heel normaal dat de producten die we gebruiken en alles wat wij eten veilig is. Dat dieren goed worden behandeld, ook als ze voor de slacht bestemd zijn. Groente en fruit willen we gedachteloos kunnen consumeren en ook andere producten zijn ‘natuurlijk’ in orde. We willen onbekommerd in de natuur kunnen wandelen en speelgoed voor onze kinderen kopen zonder achterdocht. Als consumenten vertrouwen we daar gewoon op, we nemen het als vanzelfsprekend.

Maar we vergeten soms dat bedrijven dagelijks hard werken aan die hoge standaard. Dat het voor ondernemers een hele toer is om aan alle geldende wet- en regelgeving te voldoen. We vergeten ook dat de overheid daarop toe ziet. Want veiligheid klinkt zo eenvoudig, maar dat is het niet.

Wat is de NVWA?
De medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werken dagelijks hard om die standaard te behouden. In gesprek met ondernemers in de horeca, de slachterijen, de plantenteelt en met andere producenten ziet de NVWA toe op de voedsel- en productveiligheid, plantgezondheid en het welzijn van dieren, natuur en milieu. Met (inter)nationale wet- en regelgeving in de hand. We gaan uit van vertrouwen, maar tegen ondernemers die het niet zo nauw nemen, treden we stevig op. In het belang van de samenleving.

Wat doet de NVWA?
Het werkterrein van de NVWA is breed. Daarom kijken wij scherp waar de grootste risico’s zitten en waar toezicht het hardst nodig is. Zodat we consumenten en anderen tijdig kunnen informeren. Met inspecties, laboratorium- en opsporingsonderzoeken en communicatie stimuleren we ondernemers zich aan de regels te houden. Zij moeten hun zaken goed op orde hebben, zodat gezondheid, veiligheid en kwaliteit voor mens, dier en natuur voortdurend verzekerd is.
Om import en export mogelijk te maken, voeren we ook keuringen uit. Bedrijven die zich aan de wettelijke bepalingen houden, kunnen hun producten en dieren veilig in de handel brengen. Want met een goede naleving van de wetten en regels versterken zij zowel het vertrouwen in hun eigen producten, als de handelspositie van Nederland.

Waar staat de NVWA voor?
De NVWA staat voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. De Rijksoverheid streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever. Dat maakt het werk waardevol en uitdagend.

De NVWA is een agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bestaat uit vier directies: Handhaven, Keuren, Strategie en Interne Organisatie.


 

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال